banner

Paineilmakompressorin valinta

16.08.2024

Oikean paineilmakompressorin valinta

Paineilma on olennainen monille teollisuudenaloille ja moniin sovelluksiin. Erityisesti nyt, kun automaatio lisääntyy eri aloilla, paineilman tarve teollisuudessa kasvaa – ja tämä riippuvuus tulee vain lisääntymään tulevaisuudessa. Koska paineilma on tärkeä liiketoiminnan sujuvan ja kannattavan toiminnan kannalta, sopivan ilmakompressorin valinta on ensiarvoisen tärkeää.
Haluamme yksinkertaistaa teollisuuden yleisimmin käytettyjen ilmakompressorien, kuten mäntäkompressorien ja ruuvikompressorien, valintaprosessia eri sovelluksiin.


Sersale ja ELGi ovat tuoneet markkinoille alan parhaat takuuehdot.


Tekijät, jotka tulee ottaa huomioon kompressoria valittaessa:
  • Ilman laatu
  • Kompressorin tarvittava kapasiteetti
  • Käyttösuhde ja käyttöaste
  • Ilman laatu

Teollisuuskompressoreissa käytetään öljyä jäähdytykseen, voiteluun ja liikkuvien osien välisten rakojen tiivistämiseen. Tämän seurauksena paineilma altistuu öljylle, ja osa siitä kulkeutuu eteenpäin paineilmalinjaan asti.
Tietyissä sovelluksissa paineilma on suorassa kosketuksessa tuotteisiin, kuten elintarvikkeisiin ja lääkkeisiin. Näissä sovelluksissa, joissa öljykontaminaatiota ei voida sallia. Näissä tilanteissa suositellaan 100 % öljytöntä paineilmaa tuottavia öljyttömiä ruuvikompressoreita.
Ilman laatu, joka perustuu tähän öljymäärään, esitetään standardin ISO 8573:2010 mukaisesti. Luokka 3 sallii < 1 mg/m³ öljyn kulkeutumista, ja korkeampi laatu voidaan saavuttaa alavirran suodatuslaitteilla.
Sovelluksesi vaatimusten mukaan ilmakompressorin valinta vaihtelee.

Kompressorin tarvittava kapasiteetti Ilmakompressorin kapasiteetti määritellään ilman tilavuusvirtana ja paineena, johon se puristetaan. Tämä määrittää myös kompressorin tehon (tyypillisesti kW tai HP).
Esimerkiksi 30 HP
(22 kW) ilmakompressori voi tuottaa noin 140 cfm (3,96 m³/min) virtauksen 102 psi (7 bar g) paineella.Muutamia tapoja määrittää laitoksen kapasiteettivaatimus ovat OEM-suositukset, aiempi laitekokemus tai ilman auditoinnit. Ilma-auditoinnit antavat yrityksille arvokasta tietoa laitoksen paineilman käytöstä ja todellisesta tarpeesta. Paineilma-asiantuntijat voivat ilma-auditointien avulla luoda räätälöidyn ja kattavan energianhallintasuunnitelman tarpeisiisi.
Mäntäkompressorit soveltuvat hyvin virtauksiin alle 50 cfm. Suurempiin virtauksiin ruuvikompressorit ovat parempi valinta näiden kahden teknologian välillä.

Käyttösuhde ja käyttöaste Käyttösuhde viittaa aikaan, jonka kompressorin odotetaan toimivan täysillä tehoilla tunnin aikana. Mäntäkompressorit on suunniteltu toimimaan 60-80 % käyttösyklillä, kun taas ruuvikompressorit on suunniteltu toimimaan 100 % käyttösyklillä.
Kompressorin elinkaarikustannukset koostuvat alkukustannuksista, ylläpitokustannuksista ja energiakustannuksista.
Ruuvikompressorissa energiakustannukset muodostavat yli 75 % elinkaarikustannuksista 10 vuoden käyttöajalta. On tärkeää ymmärtää kompressorin elinkaarikustannukset ennen ostopäätöksen tekemistä, sillä omistamisen kustannukset vaihtelevat teknologian mukaan.
Kompressorin päivittäinen käyttöaika vaikuttaa energiakustannuksiin. Optimaalisten elinkaarikustannusten suosittelemme valitsemaan seuraavasti:
  • Kun käyttö on alle 4 tuntia päivässä, valitse mäntäkompressori
  • Kun käyttö on 4-8 tuntia päivässä, hihnavetoinen ruuvikompressori on suositeltava
  • Kun käyttö ylittää 8 tuntia päivässä, suoravetoinen ruuvikompressori on paras valinta.

Pyydä tarjousta paineilmakompressoreista myynnistämme!

SERSALE OY Maalauslaitteiden erikoisliike

02 4384 615
info@sersale.fi

Aukioloajat

Tuijussuontie 4
21280, Raisio
Lähellä paikkaa Turku

Maanantai-perjantai: 08.00- 17:00

Toimipisteemme sijaitsee Raisiossa
Huhkon teollisuusalueella, aivan
Turun rajalla.
Luotettava kumppani
logo