banner

Korkeapainemaaliruiskun valinnan vaikeus

Korkeapaineruiskun ja maalauslaitteen hankinta

Kysy oikeat kysymykset: 

Uuden maalauslaitteen hankintaa tehdessä voi tuntea epätietoisuuden aiheuttamaa ahdistusta. Myyjä kertoo tietenkin, että kyseessä on paras keksintö sitten polkupyörän. Ota rauhassa ja kysy muutama kysymys myyjältä ennen, kuin sijoitat rahasi laitteeseen. 

 • Tarjoatteko myymänne ruiskun huolto- tai korjauspalvelut
 • Millaisia ongelmia voin kohdata laitteen käyttöiän aikana? 
 • Voinko tuoda laitteen teille, mikäli siinä ilmenee vika sen takuuaikana?  

Useimmissa rauta- ja maalikaupoissa ei suoriteta laitehuoltoja tai -korjauksia. Tällöin herää kysymys, voiko näissä ylipäätään olla tietoja kyseisen laitteen luotettavuudesta, tietoa sen hyvistä ja huonoista puolista tai miten pumppu toimii erilaisten maalityyppien kanssa?

Tarkista takuukorjausten saatavuus. Takuukorjaukset suoritetaan usein erillisellä toimittajalla. Näissä kuluu usein viikkoja ja projektisi viivästyy. 

Todellinen osaaminen ja tieto laitteista syntyy vain tekemällä, ei kiiltävistä esitteistä lukemalla. SERSALE OY on huoltanut ja korjannut käytännössä kaikkien eri laitevalmistajien malleja jo 40 vuoden ajan, nyt jo kolmannessa sukupolvessa. Me tiedämme oikeasti, minkä kokoisen laitteen tarvitset ja miten siinä ilmenevistä ongelmatilanteista selviydytään.

Keskustele alan ammattilaisten kanssa: 

Ota rohkeasti yhteyttä yrityksiin, jotka tarjoavat maalauslaitteisiin liittyviä huolto- ja korjauspalveluita. Kysele yleisimpien ongelmatilanteiden syitä ja näihin liittyvien varaosien hintoja. Muutaman sadan Euron edullisemman maalauslaitteen käyttökustannukset voivat olla tuhansia euroja kalliimpia sen pitkän käyttöiän aikana. Osa ammattiliikkeistä ei välttämättä edes ota huoltoon kaikkia merkkejä, sillä tietävät niiden aiheuttavan turhaa päänvaivaa huollon jälkeen myös heille, vaikka itse eivät laitetta ole myyneetkään. 

Mitä vaatimuksia tarvitset maalauslaitteeltasi? 

Mitä maalia tulet sillä ruiskuttamaan? 

 • Valitse laitekoko, joka sopii yleisesti käyttämillesi maali- tai pinnoitetyypeille sekä työmäärälle. On turhaa hankkia esimerkiksi liian pientä laitetta kattopinnoitteille. Pumppu joutuu turhan koville ja varaosien kulutus nostaa käyttökustannuksia. Toinen, eikä todellakaan vähäisempi näkökulma tähän kohtaan on ruiskun soveltuvuus käyttötilanteeseen laillisuuden kannalta. Olemme nähneet tilanteita, joissa liuotinpohjaisia maaleja on ruiskutettu sähkötoimisilla ruiskuilla ahtaissa, huonolla ilmanvaihdolla varustetuissa tiloissa. Muista. että liuottimia sisältävät maalit voivat liuottimien haihtuessa muodostaa räjähdysvaarallisen tilanteen, joka syttyy pienestäkin kipinästä.

Onko työmaillasi aina sähköä saatavilla? 

 • Joitakin laitteita ei voida käyttää generaattorien/aggregaattien kanssa, sillä niissä käytettävät piirilevyt voivat hajota kontrolloimattomien virtapiikkien johdosta. Piirilevyn hajoaminen on aina kallis korjaus. 

Kuinka usein tulet käyttämään korkeapainemaaliruiskuasi? 

 • Tämä on ehkä tärkein kysymyksistä. Päivittäiskäyttöön ei tule koskaan ostaa liian pientä laitetta. Tuotoltaan puolet pienempi laite iskee kaksi kertaa useammin, kuin puolet suurempi laite samaa litramäärää kohden. Ostaessa saatu säästö tulee hupenemaan nopeasti huoltoihin. Valmistajilla on valikoimissaan useita eri vaihtoehtoja pienistä suuriin, jotka kattavat eri käyttökohteet ja - tarpeet. 

Keskustele taas alan ammattilasten kanssa ja kysy oikeat kysymykset. 

Maalaatko itse vai käyttävätkö työtekijäsi ostettavaa maalauslaitetta? 

 • Vinkkinä, osta työntekijöillesi aina ammattikäyttöön tarkoitettu laite. Kuulemme usein urakoitsijoiden suusta, että työntekijä oli vioittanut laitteen. Joskus näinkin, mutta useasti syynä on ollut myös liian pieni tai halvoista osista valmistettu piraattilaite kyseiseen käyttöön. Ruisku käy usein huollossa ja on tällöin pois tuottavasta työstä. 

Millaisen laitteet ostaisit itsellesi? 

Millaista huoltoa maalauslaite vaatii? 

 • Laite vaatii aina huolellisen huuhtelun maalityypille soveltuvan pesuliuottimen avulla. Pidempi aikaiseen säilytykseen on saatavilla ylläpitoaineita, jotka pitävät pumpun käyttövalmiina seuraavaa projektia varten. 
 • Muutama ajatus pureskeltavaksi, mikäli käytät laitetta päivittäin tai useamman kerran viikossa: Onko laitteesi riittävän suuri työkuormaan nähden? Onko laitteesi ammattikäyttöön tarkoitettu? Pieni tai halvoista osista valmistettu laite vaatii useammin huoltoa tai korjausta. 

Keskustele taas alan ammattilasten kanssa ja kysy oikeat kysymykset. 

Kuinka paljon haluat laitehankintaasi sijoittaa? 

 • Usein ostajalle tärkein kysymys. Korkeapainemaalauslaitteissa pätee jotenkin hienosti sanonta, että “sitä saa, mitä tilaa”. Muutaman sadan tai jopa tuhansien eurojen ero suurempien laitteiden kohdalla on mahdollista, mutta useimmiten myös perusteltua...
 • Tässä vinkki: Suurimmat ammattimerkit valmistavat laitteita suuria määriä ja tarjonnassa on useita eri kokoja eri käyttötarkoituksiin, niin jatkuvatoimisiin maalauslinjoihin kuin satunnaisruiskutuksiin. Yhteistä kaikille malleille on kuitenkin parhaat mahdolliset, optimoidut kulutusosien materiaalit, jatkuva kehitystyö omien malliensa menestymiseksi markkinoilla sekä vastuullinen toimintatapa takuuasioissa. Nyrkkisääntö: Pysy kaukana ruiskusta, jos siinä näkyy päällä enemmän muovia, kuin metallia. 

Arvioi realistisesti laitteen hankintahintaa ja sen käyttöikää omassa käytössäsi. 

Miksi omistaisin maalauslaitteen? 

Arvioi, kuinka paljon voit säästää rahaa tai työaikaa korkeapainemaalauslaitteesi avulla. Työmukavuudesta puhumattakaan...

Tutustu Sersale Oy:n tarjoamaan korkeapaineruiskujen valikoimaan.


SERSALE OY Maalauslaitteiden erikoisliike

02 4384 615
info@sersale.fi

Aukioloajat

Maanantai-perjantai: 08.00- 17:00

Toimipisteemme sijaitsee Raisiossa
Huhkon teollisuusalueella, aivan
Turun rajalla.

Tuijussuontie 4
21280, Raisio
Lähellä paikkaa Turku
Luotettava kumppani
logo